maanantai 18. kesäkuuta 2012

RAPARPERIPIIRAKKA PART 3

Rouva Jones on postannut raparperista aiemminkin ja joku kyseli ohjetta. No tässä tulee.

Tämä on muuten oman  pihan raparperisadon eka satsi ( ainoa?) ja lisäksi ostin lähikaupasta ison nipun vähän isompaa vartta.

Teen täytteen raparperipiirakkaan aina samoin; pilko raparperit, kaada kattilaan, lisää noin 1 tai 2 dl sokeria, noin 1 dl vettä, kanelia. Keitä pehmeäksi. Aikaa menee noin vartti.

Tee pohja, käytän useimmiten vuosia sitten Sikke Sumarin keittokirjasta ulkoa oppimaani ohjetta; voita, sokeria ja jauhoja, sekaan 1 tl leivinjauhetta. Nuo muut aineet siis näppituntumalla. Noin 200 g sulattua voita, 2-3 dl sokeria ja 3 dl jauhoja, ehkä about noin.

Kaada täyte piirakkavuokaan levitetyn pohjan päälle ja laita uuniin. Uunissa noin 30-40 min ja lämpöä noin 180 astetta. Anna jäähtyä kunnolla.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai jätskin kera. On hyvää. Nyt keitin täytettä niin että sain muutamia purkkeja jääkaappiinkin. Maistuu muuten hyvälle luonnonjugurtin kanssa. Ja muksut söivät lettujen päällä.


PUPUAKKA voitti Pernille Corydon ja Nougat arvonnan, onnea!!!!!! Otathan yhteyttä?

Ihanat lasipurkit Grey&White, Bungalow-keittiöpyyhkeet Kämppä ja siniset lautaset TineK Home Nougat.

XXX Mrs Jones

1 kommentti:

Rillo kirjoitti...

Melkein sama resepti kun mulla, mutta käytän raparperien joukossa sokerin sijaan siirappia ja pohjaan lisään suosikkiani: kardemummaa. Nam! Mies vaan turjake unohti vaniljakastikkeen kauppaan!