lauantai 8. lokakuuta 2011

Kumpi mekko?

Rouva Jones kävi PUKINESHOPISSA jo kolmannen kerran.

Kaksi mekkoa jäi vaivaamaan...muunmuassa.
(Love&Hate Jewelryn Fiat-rintakoru vei sydämeni.)


Mekkoprobleemi:
toinen on Bric-a-Bracin kukallinen, tuo oikeanpuoleinen:
ja toinen Camilla Norrbackin musta paitamekko; tämä.
Kukallinen on persoonallinen ja kaunis, musta taas superajaton ja monikäyttöinen. Tuo musta mekko keltaisetn sukkiksien kanssa on niiiin makea.

Ja tuossa kukkamekko-kuvassa vasemmanpuoleisella tytöllä on NIiiin makea polkkatukka että haluaisin samanlaisen.

Rouva Jonesin mekkobudjettiin mahtuu Vain Yksi Mekko. Kumpi?

Halauksin Mrs Jones

p.s. tässä Fiat rintakoru:

13 kommenttia:

S kirjoitti...

Tykkään kukkameksota enemmän.

Mii... kirjoitti...

Tuossa Bric-a-Bracin kukallisessa mekossa on sitä jotain :)

Eppusen kaapilla kirjoitti...

Mä olen ehdottamasti mustan kannalla, monikäyttöisempi ja "pitkäikäisempi". Ja jos pitäisi ostaa mikä tahansa mekko, valitsisin aina mustan :)

anrinko kirjoitti...

Minä taas tykkään aivan hurjasti tuosta kukallisesta. On todella kaunis ja tuon huomaa. Erottuu siis edukseen. Ja tuota on kiva asustaa juhlavaksi ja arkisemmaksi, minusta tosi monikäyttöisen näköinen. =)

Anonyymi kirjoitti...

Ääneni kukkamekolle.

Kurjia tuollaiset rajalliset (mekko)budjetit! :)

Aikku kirjoitti...

Minä ottaisin vain keltaiset sukkahousut!

mirka kirjoitti...

kyllä minä sinulle tuon mustan valitsisin blogisi ja sisustuksen perusteella:) hopeaa,kultaa ja tehostevärejä voi lisätä, vyö, sukat, sukkikset ja niin edelleen. Kukkamekko todella kaunis mutta äkkikorea, itellä jäisi käyttö muutamaan kertaan mutta musta mekko taas saisi muuttaa tänne...taidanpa kysästä äidiltäni (pukuompelija) että tekaisisi tuollaisen...illan jatkoja

Tuuli - Lumo Lifestyle kirjoitti...

Tekstiilialan ammattilainen menee tietysti materiaali edellä... Materiaalin perusteella valitsisin bambun viskoosin sijaan. Musta on myös käytännöllisempi ja pitkäikäisempi.

selma kirjoitti...

Yllättäen valitsen kumman muun vain kuin mustan! ubermakeet! Pyydä joulupukilta toinen:)

Eppusen kaapilla kirjoitti...

^^Mutta eikös tuo Camilla Norrbackin mekkokin ole ihan 100% viskoosia?
Juurikin olin materiaalikurssilla, jossa sanottiin, että bambu on ns. väärä nimitys (jota ei saisi käyttää, vaikka onkin yleisessä käytössä) BAMBUVISKOOSILLE, joka valmistetaan viskoosimenetelmällä (muistaakseni tästä on myös Finatexin sivuilla?). Ainakin tuolla Camilla Norrbackin webshopissa tuo musta mekko on merkitty 100% viscose.
Anteeksi saivartelu, mutta pakko kommentoida kun tätä bambua aina vaan mainostetaan pelkkänä bambuna. Saa myös korjata, jos olen nyt ihan väärässä. :)

Tuuli - Lumo Lifestyle kirjoitti...

Bambu on muuntokutiu kuten viskoosi tai tencel/lyocell. Viskoosi on alkuperältään puusellua, tencel/lyocell eukalyptuspuusellua ja bambu taaas bambukasvien selua. Bambu on näistä ekologisin, koska se kasvaa nopeasti- Tämän takia kuluttajalla on hyvä olla mahdollisuus valita tavallisen viskoosin ja bambun väliltä niin halutessaan.

Kun tencel oli leimaantunut "tätimateriaalisksi", käyttivät monet vaatevalmistajat siitä nimitystä viskoosi, vaikka oikeaopisesti tencelistä/lyocellista (lyocell on siis "brändäämätön tencel, mutta täysin sama kuitu) pitäisi käyttää lyocell-nimitystä. Lyocellilla ja bambulla on myös patempi vetolujuus, eli ne ovat käytössä kestävämpiä kuin tavallinen viskoosi.

Syystyttö kirjoitti...

Ääni kukkamekolle!

Eppusen kaapilla kirjoitti...

^^Edelleen; asiani koski ko. kuidun oikeaa nimeä, ei valmistusprosessia!
Esim. Fintaexin sivuilla on kyllä tuo valmistusprosessi luettavissa ja siitä on muutenkin paljon artikkeleita netissä, mutta oikea nimitys on bambuviskoosi, ei pelkkä bambu, koska se saattaa antaa kuluttajalle väärän kuvan itse materiaalista, kun se ei ole luonnonkuitu. Bambun sanotaan olevan luontaisesti antibakteerinen, mutta tästä ei ole tieteellistä näyttöä. Bambuviskoosilla on hyvä lämmönsäätelykyky sekä kestävät ominaisuudet. Kuidun sisällä on lukuisia mikro-onkaloita eli se imee kosteutta ja luovuttaa sitä nopeasti, ja on puuvillaa pehmeämpi.