torstai 13. kesäkuuta 2013

OI MIKÄ KOTIRouva Jones seuraa tanskalaista Bolig Magasinet-lehteä ja sieltä tämäkin ihanuus löytyy, klik. 
Arkkitehdin koti, linjakas ja ihana. Kuvat Bridget Sorvit, teksti Mathilde Rude, Pia Olsen.
8 kommenttia:

Nalle kirjoitti...

Kiitos lehtivinkistä. Matka lähestyy, pitää varmaan pakata oma laukku lehdille!

Silmäilijä kirjoitti...

Taas monen mielestä varmaan ihan turhaa pilkunviilausta, mutta onko sulla lupa kuvien julkaisemiseen? Minkälainen yhteistyökuvio on takana?

Johanna kirjoitti...

Onpa tosiaan ihana koti.
Itse haluaisin rouva Jonesille vinkata tästä kodista ja blogista:
http://theolivegreenwindow.blogspot.fi/

MRS JONES kirjoitti...

Joo ja ota Rum myös!

MRS JONES kirjoitti...

Hei Silmäilijä, olen vastannut sinulle tähän samaan kysymykseen pitkästi jo aiemmin, sanat vastaukset pätee yhä:-)

MRS JONES kirjoitti...

Hei ja kiitos vinkistä... Onpa ihana koti ja mielenkiintoinen blogi!

Silmäilijä kirjoitti...

Kyllä, mutta kysyin asiaa uudelleen siksi, että et edelleenkään kirjoita lupa-asioita tai "lainaamisen" taustalla olevia yhteistyökuvioita auki postauksiin. Minun ammattietiikkani mukaan on laitonta tai ainakin moraalisesti hyvin arveluttavaa "lainata" ilman lupaa - etenkin, kun hyödyt blogista taloudellisesti varsin merkittävästi. Muutoin pelkkä lähteen mainitseminen saattaisi riittää.

Bloggaajanhan pitäisi tuottaa bloginsa sisältö itse - tai jos kyseessä on yritysyhteistyö, mainita siitä selvästi.

MRS JONES kirjoitti...

Hei Silmäilijä,

koitan nyt vastata sinulle uudelleen ja tarkemmin.

Lainaan kuvia esimerkiksi Bolig Magasinet-lehdestä erikseen pyytämälläni ja saamallani luvalla. Olen pyytänyt luvan sähköpostilla lehden päätoimittajalta tai toimituspäälliköltä. Tämä koskee myös muita lehtiä. Samoin olen pyytänyt luvan esimerkiksi muutamilta ruotsalaisilta kiinteistövälítystoimistoilta. Pyydän luvan myös bloggaajakollegoilta, jos heidän kuviaan haluan lainata. Ja linkkaan aina alkuperään. Tässä on suuri vaiva, kuten arvata voit ja suurin osa bloggaajista ei lupaa pyydä.
Tässä ei ole sen kummempaa kuviota takana kuin että jaan iloksenne upeita kuvia.

Jaan myös kotikuvia kohteista joita olemme itse valokuvaaja Krista Keltasen kanssa tehneet. Tällöin teen sen Kristan luvalla ja linkkaan niin Kristan sivuille kuin lehden sivuille ja mahdollisesti myös kodin omistajan blogiin tms.

Mietin mitä muuta voisit noilla lainauksilla tarkoittaa, toivottavasti tämä selventää asiaa. Itse en saa MITÄÄN taloudellista hyötyä noista.

En tiedä mistä ihmeestä olet tuollaisen "merkittävää taloudellista etua" keksinyt, en nimittäin todellakaan saa. Pienenpientä, käytännössä olematonta työmäärään nähden, taloudellista korvausta saan omilta "mainostajiltani" ( joita on vaín muutama) Ne muutamat postaukset koitan merkitä -blogiyhteistyö-merkinnällä, sen sijainti on postauksen lopussa. En kuulu mihinkään blogiportaaliin enkä bloggaa minkään lehden alla, vaan toimin palkatta, itsenäisenä bloggaajana. Enkä oikein ymmärrä miksi minun pitäisi omia toimintatapojani muille selitellä, kun en blogin lukemisesta vaadi penniäkään korvausta.

Oma moraalini ei ole koetuksella kun lainaan kuvia luvalla lukijoiden iloksi.

Kuten ehkä voit arvata, tämä harratus, josta en kuitenkaan saa palkkaa, vie aikaa tunteja jokaisena päivänä viikossa, ympäri vuoden. Tuhannet käynnit päivittäin kuitenkin todistavat että tuottamastani materiaalista lienee iloa lukijoilleni.

Tässä blogimaailmassa on se ihana vapaus että saa tuottaa juuri sitä mitä haluaa, kukaan ei määrää tai esitä toivomuksia. Lukijahan voi vapaasti vaihtaa toiseen blogiin, ellei sisältö tunnu kiinnostavalta.

Toivotan kaikille lukijoille iloa kesäiseen ( joskin sateiseen) päivään.