Sivut

perjantai 25. tammikuuta 2013

KOTI RUOTSISSA
Rouva Jones seuraa facebookissa muutamaakin ruotsalaista kiinteistövälitystoimistoa. En ole muuttamassa Ruotsiin, mutta...ne ruotsalaiset asunnot kun vaan on niin kivoja. Nämä myytävätkin.

Kurkin äsken Alvhemmäklaren sivuille ja lainasin kuvia jo myydyistä kodeista. Tässä eka. 


20 kommenttia:

 1. Kaunis koti. Kauniit puitteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saana moi, niin munkin mielestä. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Joo...näitä ei voi katsella vihertymättä. Ja toisaalta ei voi olla tuntematta myötähäpeää kun Suomessa näkee ilmoituksissa herrasväen alushousutkin narulla. Kysyn tässä: miksi kiinteistövälittäjät suostuu kuvaamaan myyntiin asuntoja jotka ovat täysin siivottomassa kunnossa? Ja mikseivät opettele edes valokuvauksen alkeita. Luulen että olisi kaikkien etu... Viikonloppuja sinne, pidän blogistasi paljon ;)

  VastaaPoista
 3. Mulla sama harrastus:) Katselen ruotsalaisia ja norjalaisia ja tietysti suomalaisia kohteita vaikka en ole mitään ostamassakaan.
  Tuolla kodissa viihtyisin. Valoisa. Ja tuolla nukkuisikin hyvin!

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis päiväpeitto. Onko jollain tietoa mikä se mahtaa olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna hei, ihan varma en ole mutta Finnish design shop myy muistaakseni hieman samantyyppistä .

   Poista
 5. Minä oon kans ihan koukussa noihin :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis koti! Kyllä kelpais! Toi lattia on upea!

  VastaaPoista
 7. Saanko kysyä sulta, miten näissä kuvissa menee tekijänoikeudet? Olen muutamaltakin bloggaajalta yrittänyt asiaa udella, mutta aina saanut vähintäänkin kylmäkiskoisen vastaanoton.

  Olisi nimittäin kiinnostavaa tietää, ovatko netissä julkaistut kuvat oikeasti vapaasti lainattavissa. Lähteen asiallinen mainitseminen toki pelastaa paljon, mutta silti olen hieman skeptinen - etenkin, jos ja kun bloggaaja hyötyy blogistaan taloudellisesti. Vai mahtaako sinulla olla jokin yhteistyökuvio Alvhemin kanssa esimerkiksi?

  VastaaPoista
 8. Silmäilijä moi, tottakai saat. Koitan vastata; oikeudet omiin kuviin on sinulla ( ellet esim kilpailussa luovuta niitä tms ) eli niiden julkaisemisessa ei ole ongelmaa. Kaikkien muiden kuvien julkaisemiseen tarvitaan lupa periaatteessa. Itse koitan pyytää luvan jos se on mahdollista ( esim suomalainen blogi tai ulkomainen bloggaaja, joka viitsii vastata) ja esim. Kollegoilta koitan saada luvan (esim. Mindre ) tässä tapauksessa otin riskin ja lainasin kuvia linkittämällä ne lähteeseen hyvin selvästi( koko postaus koski saman firman mainoskuvia) koska en löytänyt mistään kuvaajan ja stailstin nimeä. Koitan aina mainita tekijät kun lainaan esim. Ulkomaisen jutun kuvia. Tai mainitsen, en vain koita. Mutta siis periaatteessa muiden kuvien julkaiseminen on aina riski, lasku voi tulla perässä. En tiedä osasinlo nyt vastata juuri siihen mitä toivoit? Niin ja Alvhemin kanssa en ole koskaan ollut mitenkään tekemisissä, koitin vaan iloksenne löytää kivoja kuvia. Jotenkin sitä tuppaa ajattelemaan että mainoskäyttöön kuvattuja kuvia voisi jotenkin helpommin lainata kun firma kuitenkin hyötyy siitä mutta eihän se kuvaajan kannalta niin ole. Tämä on tosi iso ja vaikea asia näin blogimaailmaa ajatellen. Eli vain kuvaamalla kaikki blogin kuvat itse on oikeasti turvallisilla vesillä. ( sitten on taas riski että joku lainaa tai pinnaa kuviasi ilman lupaa). Kivaa bloggausta silti:-)

  VastaaPoista
 9. Oi, ihana koti! Mitkä ihanat avarat isot huoneet! Lattia on upea! Kiitos silmänruuasta :=)

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia... Mä laitoin taannoin Alvhemiin mailitse kyselyä saako heidän kuviaan esitellä blogissa - ja kyllä saa. Pyysivät vain laittamaan linkin heidän sivuilleen.

  VastaaPoista
 11. Kiitos vastauksesta - ja kiitos myös Marjalle tiedosta!

  VastaaPoista
 12. Mietin itsekkin samaa kuvien käytöstä aina!
  Kiitos kattavasta informaatiosta:)

  VastaaPoista
 13. Tää kämppä on aivan IHANA. Kiva kun postasit kuvat. :)

  Musta tuntuu että nykyään lainataan kuvia aika paljonkin, ja mielestäni lainaaminen on ihan ok jos linkittää ja mainitsee selvästi kuvien lähteen. Jotenkin netissä ei voi omistaa mitään, vaan ajattelen että kaikki on levitettävää riistaa. Ei muakaan haittaa, jos joku lainaa mun kuvia jos vaan mainitsee lähteen. Toki on eri asia, jos niitä kuvia käyttää esim jotenkin mollaamiseen.

  Peeta,
  http://rawdesignblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista