Sivut

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Mrs Jonesin Tiramisu a la Sikke

Rouva Jones rakastaa Tiramisua.




Tein Tiramisun Emman sukulaissynttäreille.
Ohjeen otin Sikke Sumarin ekasta keittiökirjasta
"Rakastan ruokaa", joka on yksi lempikokkikirjoistani.Siitä teen mm. kalakeittoa, mustikkapiirakkaa, tiramisua...
( hei Sikke, iso halaus, jos satut lukemaan;-)

Nolottaa myöntää, mutta tein Tiramisua ekaa kertaa..
yllätys: se olikin ihan Helppoa!


Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi


Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi

Lisää Mascarpone keltuais-sokerivaahtoon

näkisikö tästä määrät? Itse tein kaksinkertaisena isoon vuokaan. Hyvä tuli.
eli 6 munaa, 8 rkl sokeria, 500 g Mascarponea, kaksi pkt keksejä.

Sekoita kovaksi vatkatut valkuaiset keltuais/sokeri/mascarponevaahtoon


Savoiardi keksejä


keitä espressoa

kaada jäähtynyt espresso lautaselle tai vadille, lorauta sekaan marsalaviini tai jallu.
(itse käytin jallua, reilun lorauksen) dippaa keksit siihen

lado kostutetut keksit vuokaan.

päälle mascarponevaahto, toinen kerros keksejä ja päälle loput vaahdosta.
Laita kylmään 6 h, tai yön yli.

laadukasta kaakaota

ripota päälle tummaa kaakaota siivilän läpi ennen tarjoamista

ja ihan oikeasti, JÄRKYTTÄVÄN HYVÄÄ.
Myös vieraiden mielestä;-)

Halauksin Mrs Jones

2 kommenttia:

  1. Voi hitsi kuinka hyvännäköistä!! Nams, rakastan tiramisua! Täytyypä huomenna kokeilla itsekin :)

    VastaaPoista
  2. Mmmm... nam! En olekaan tehnyt tiramisua pitkään aikaan, pitäisi taas tehdä.

    VastaaPoista