keskiviikko 6. marraskuuta 2013

KAUPPALEIKKI
Rouva Jones on tässä viime aikoina miettinyt näitä pukeutumisen iloja ja murheita. Taannoinen "toimiva vaatekaappi"-postaus sai kovasti kiitosta ja nyt tätä taitoa vasta tarvitaan kun kootaan muksuille talvivaatetusta. Omalla kohdalla tarkoittaa kolmen tyttären hankintoja. Melkein kaikkea pitää hankkia, koska kukin likoista on kasvanut niin että jotakuinkin kaikki vaatteet ovat jääneet pieniksi. Keskimäinen kasvoi vuodessa 11 cm ja on jo naisen kokoinen, kuten vanhinkin. Nuorimmaisella on myös tullut pituutta kymmenkunta senttiä ja sehän tarkoittaa melkein kahta vaatekokoa. Vanhin ( 13 v) tekee hankinnat itse. Olemme kehittäneet systeemin: tytär kiertää kauppoja ja ottaa kuvan tuotteesta. Jos hinta ja laatu kohtaavat. tytär varaa sen ja mietimme illalla yhdessä mitä hankitaan. Seuraavana päivänä hän sitten käy mamman rahoittamana hakemassa sovitut vaatteet. Keskimmäinen ( 12 v) kaipaa tueksi äitiä/isää. Tyyli on jotain aivan muuta kun vanhimmalla eli sporttinen, reipas, poikamainen. Yksikään isonsiskon vaatteista ei siis sovi, ei tyylin eikä kropan mallin vuoksi. Nuorimmaisen ( 4 v) kanssa on helpompaa sikäli että hankinnat teen minä, mutta viikko viikolta neiti on tullut tarkemmaksi. Mikä kelpaa, mikä ei. Useimmiten Fannilla on musta paita ja kuviolliset housut tai toisinpäin. Mielelläni lisäisin vähän värikkäämpääkin joukkoon...

Tuorein keksintöni: leikimme kauppaa nettikaupan valikoimalla. Otimme kohteeksi Espritin nettikaupan ( josta sain kesällä valtavan hyvää ja nopeaa palvalua kun tilasin hellemekkoja Hankoon, muistatteko?) ja napsimme koriin neidin suosikkeja. Valitsimme ensin paitoja, sitten alaosia ja muutaman takin. Haalarit on jo hankittu eli keskityimme sisävaatetukseen. Meillä oli tosi hauskaa eikä kaupoissa kiertäminen harmittanut lasta. Osa leikkimme vaatteista menee ihan oikeastikin tilaukseen. Näillä kuvien asuilla pärjäisi vallan hyvin arjessa ja talven yli. ( vaikka Fanni ei suostu pitämään mekkoja lisäsin muutaman ihanuuden kollaasiin)  Espritin lastenvaatteita voit kurkkia täällä, klik.

Kuvat lainattu luvalla Espritin sivuilta.


3 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Noi on tosi kivoja - välillä tulee tunne että olisi kiva jos olisi myös tyttäriä tai tytär kun tyttöjen vaatteet on niin paljon kivempia. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauppaleikki. =)

Kivoja vaatteita löysitte.
Ihan blogi hei muutenkin. Kiitos sitten siitä!

-miessisustaja

Silmäilijä kirjoitti...

Olisi kiva, jos lapset saisivat - ja suostuisivat - puketumaan pitempään lapsekkaammin. On jotenkin surkeaa, kun niin monet näyttävät ihan pikkuaikuisilta jo alle kouluikäisenä.

Itselläni on 7-vuotias poika, ja vaatteiden kanssa ollaan ihan pulassa: kaipaisimme molemmat värikkäämpiä vaihtoehtoja poikien valikoimiin.