Rouva Jones rakastaa Tiramisua.
Tein Tiramisun Emman sukulaissynttäreille.
Ohjeen otin Sikke Sumarin ekasta keittiökirjasta
"Rakastan ruokaa", joka on yksi lempikokkikirjoistani.Siitä teen mm. kalakeittoa, mustikkapiirakkaa, tiramisua...
( hei Sikke, iso halaus, jos satut lukemaan;-)
Ohjeen otin Sikke Sumarin ekasta keittiökirjasta
"Rakastan ruokaa", joka on yksi lempikokkikirjoistani.Siitä teen mm. kalakeittoa, mustikkapiirakkaa, tiramisua...
( hei Sikke, iso halaus, jos satut lukemaan;-)
Nolottaa myöntää, mutta tein Tiramisua ekaa kertaa..
yllätys: se olikin ihan Helppoa!
Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi |
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi |
Lisää Mascarpone keltuais-sokerivaahtoon |
näkisikö tästä määrät? Itse tein kaksinkertaisena isoon vuokaan. Hyvä tuli. eli 6 munaa, 8 rkl sokeria, 500 g Mascarponea, kaksi pkt keksejä. |
Sekoita kovaksi vatkatut valkuaiset keltuais/sokeri/mascarponevaahtoon |
Savoiardi keksejä |
keitä espressoa |
kaada jäähtynyt espresso lautaselle tai vadille, lorauta sekaan marsalaviini tai jallu. (itse käytin jallua, reilun lorauksen) dippaa keksit siihen |
lado kostutetut keksit vuokaan. |
päälle mascarponevaahto, toinen kerros keksejä ja päälle loput vaahdosta. Laita kylmään 6 h, tai yön yli. |
laadukasta kaakaota |
ripota päälle tummaa kaakaota siivilän läpi ennen tarjoamista |
ja ihan oikeasti, JÄRKYTTÄVÄN HYVÄÄ.
Myös vieraiden mielestä;-)
Halauksin Mrs Jones
2 kommenttia:
Voi hitsi kuinka hyvännäköistä!! Nams, rakastan tiramisua! Täytyypä huomenna kokeilla itsekin :)
Mmmm... nam! En olekaan tehnyt tiramisua pitkään aikaan, pitäisi taas tehdä.
Lähetä kommentti